evomag.ro

luni, 25 iunie 2012

Achizitia....

Odata cu stabilirea rasei dorite si gasirea crescatorului adecvat, urma evident achizitia. Asa ca am pus mana pe telefon si am contactat crescatorul...Omu' a fost foarte amabil, iar dupa ce i-am spus ca sunt incepator si ca habar n-am in ceea ce priveste cresterea canarilor, mi-a dat cateva sfaturi foarte utile. Initial, doream sa achizitionez o pereche de canari, insa dupa discutia cu crescatorul, am aflat ca in acea perioada in care doream eu sa cumpar pasarile, era perioada post-reproducere, daca o pot numi asa, iar dupa perioada de reproducere, masculul adult trebuie tinut separat de femela, deoarece acesta isi va pierde apetitul pentru cantec si de asemenea intra in "altercatii" cu partenera de colivie riscandu-se raniri ale ambilor indivizi. Asa ca m-am hotarat sa achizitionez o singura pasare si anume un mascul....Dupa stabilirea pretului, am clarificat si detalii referitoare la livrarea "marfii".
Am uitat sa va spun, ca acest crescator este din Constanta, iar eu locuiesc in Pitesti, deci la vre-o 350 Km distanta. Singurul mod de livrare a pasarii mele, era prin soferul de pe MAXI-TAXI care face ruta Bucuresti-Constanta si retur, eu trebuind sa vin de la Pitesti la Bucuresti sa  ridic "coletul".
Cu cateva zile inainte de a primi pasarea, am fost la petshop-ul din oras pt a lua o colivie...Dupa zeci de ture prin magazin si dupa zeci de intrebari pe care le-am adresat vanzatorilor, in sfarsit m-am hotarat la o colivie de foarte buna calitate si de asemenea foarte frumoasa.....Vroiam pentru pasarea noastra o casuta deosebita !   In ziua stabilita, am plecat impreuna cu sotia si fetita la Bucuresti pentru a lua canarul.....

duminică, 24 iunie 2012

De ce rasa Malinois ?

Pornind de la sugestia vanzatorului de la petshop-ul din oras, am cautat pe internet mai multe detalii despre canar si cantecul lui. Internetul mi-a facut o imagine mult mai clara asupra acestei pasari, astfel am aflat ca exista mai multe "tipuri" de canari, cum ar fi canari de culoare, canari de postura, canari de cantec s.a.m.d....Scopul meu era sa cumpar un canar care canta frumos, asa ca m-am focusat pe canarii de cantec...Astfel am descoperit cateva din rasele cele mai cunoscute ale canarului de cantec : Roller de Harz, Timbrado, Slavujar, Malinois Waterslager. Cu toate ca sunt fan Germania si tot ce tine de aceasta natie ma atrage, iar cum Roller-ul este rasa ce-si are origini nemtesti, normal ar fi trebuit sa ma orientez catre aceasta rasa.... totusi m-am oprit la Malinois Waterslager rasa cu origine belgiana, ....de ce? N-am gasit o explicatie....Asa ca am inceput sa caut la rubrica "vanzari", persoane care vand canari din aceasta rasa. Si ute asa am luat legatura cu unul dintre cei mai mari, daca nu cel mai mare, dintre crescatorii de canari Malinois Waterslager de la noi din tara (bineinteles, la momentul respectiv, nu am stiut despre valoarea acestuia).

allpetshop.ro

Inceputul....

Mai 2011... intr-un tarziu am cedat rugamintilor fetitei mele in varsta de 5 ani de a-i cumpara un animal...dar cum locuim la bloc, ceea ce mi s-a parut cel mai potrivt era o pasare, fie ca se numeste ea vrabiuta, papagal sau canar, pasare sa fie...Mi-am zis ca nu trebuie prea multa bataie de cap, in comparatie cu o pisica sau cu un caine, pasarea o pui in colivie, ii dai apa si graunte si nu mai stai cu grija plimbatului, a mobilei roase sau a mirosurilor "stridente".
Asa ca am inceput sa iau la pas petshop-urile din oras...Nestiind foarte multe despre pasari, am cerut informatii vanzatorilor din magazinele respective.....Unul dintre acestia mi-a zis:"Domnu', luati-va canar...canta frumos rau....momentan noi nu mai avem, dar primim saptamana viitoare. Treceti marti sau miercuri, ca sigur aducem!" Deja, baiatu' de la petshop mi-a facut un pic de ordine in mintea mea...daca pana atunci nu stiam spre ce pasare o sa ma indrept, acum stiam.....CANAR. In seara acelei zile am intrat pe net pentru a "culege" mai multe informatii despre canar si despre cantecul lui.