evomag.ro

vineri, 22 ianuarie 2016

Membru al Clubului Malinois Waterslager.

Odata cu înscrierea, am primit din partea clubului, gratuit, o pereche de canari, așa ca pe lângă Ciripel , masculul pe care-l aveam, numărul păsărilor mele a ajuns la 3. Însă nu m-am oprit aici.....am mai cumpărat, tot de la președintele clubului încă o femela. Si așa am pornit la drum , in acest minunat hobby.
Acest lucru s-a întâmplat in iarna anului 2011.
Am investit in doua colivii profesionale, Cova Allevatori 55, colivii pe care le recomand cu cea mai mare încredere, si am început sa încerc sa scot primii mei puișori de Malinois. In incercarea mea, am reușit sa scot in acel an, cu 2 perechi de canari 21 de pui...
Vreau sa spun, ca numai unui începător ca mine i se putea întâmpla așa ceva! Eu citisem pe forumul AOR , ca de obicei femele tinere pun ceva probleme la prima împerechere, din fericire la mine, in acel an , aceasta regula nu a funcționat deloc, spre norocul meu! Toți puișorii care au ieșit au ajuns la maturitate. Mi-aduc aminte, când mi-au ieșit primii puișori, nu știam ce sa fac... eram foarte agitat.... mi se păreau așa de fragili , încât am crezut in prima faza ca sunt bolnavi.... Atunci l-am sunat pe Mihai ( crescătorul de unde luasem păsările) si el mi-a spus atunci cum trebuie sa procedez, ce fel de mâncare trebuie sa dau femelelor samdp.

allpetshop.ro

joi, 21 ianuarie 2016

De la neștiutor, la amator.

Din clipa in care am auzit cântecul acestui canar, mi-am dat seama ca nu ma pot opri aici, așa ca am început a butona internetul in a cauta cât mai multe informații despre creșterea si înmulțirea canarilor. Așa am ajuns pe site-ul asociației ornitologice romane (AOR). , unde am descoperit foarte multe informații in ceea ce privește acest aspect.
Am decis sa ma înscriu in asociație, motiv pt care am contactat președintele AOR. Omu' foarte deschis si amabil, după ce m-a ascultat, mi-a explicat in câteva cuvinte despre ce înseamnă aderarea la asociație si cum este structurata, iar tinand cont ca eu avem canar din categoria "cântec",m-a îndrumat sa ma înscriu in Clubul Malinois, mai precis Clubul Canarului de Cântec Malinois (CCCM), club care la acea vreme, era înființat de foarte puțin timp si care face parte din AOR. Imediat am contactat președintele clubului Malinois, care era chiar persona de la care eu cumpărasem canarul, i-am spus doleanța mea si așa am devenit membrul cu nr 5 in Clubul Malinois.